14. AUGUST GRILL PARTY II

14.AUG 2022 GRILL PARTY


Følg os på Facebook

Uanset om man er født her, eller kommet hertil så er 14. august en lidt speciel dag for folk med pakistanske rødder. 14. august 1947 var nemlig dagen hvor Pakistan blev født officielt.
(billeder og tekster under video)

Den første generation af tilrejsende Pakistanere fik aldrig rigtigt samlet communitiet om noget som helst, og ej hellere omkring 14. august. Deres tilgang var egentligt at tjene penge og komme hjem igen, og derfor var der ikke meget fokus på ret meget andet. De nåede ikke engang at opdage at de var i fuld gang med en permanent etablering af sig selv og deres familie, inden det var forsent.

Børnene så sig selv hurtigt som være dansk-pakistanere, og begyndt deres egen permanent etablering her i landet.

LIVET NÅR TIL VEJS ENDE
Første generation ramte så pludselig det punkt i livet, hvor livet rent faktisk slutter, og de første mange døde første generations pakistanere i DK, endte med at blive sendt hjem til Pakistan i kister, fordi tanken om at vende tilbage til hjemlandet var indgroet på den ene eller anden måde.

Undervejs i denne proces begyndt både første og anden generation at indse, hvor svært det ville være for de efterladte hvis begravelsen skete i Pakistan. Da man så begyndte at åbne for muslimske gravpladser her i DK, så valgt flere og flere at blive begravet her. De efterladte har så mulighed for besøge oftere.

FØRSTE STORE 14. AUGUST FORSAMLING PÅ BAKKEN
14. august i Danmark har givet haft større betydning for første og 2. generation, men alligevel skulle der gå næsten 40 år inden den første rigtige store samling og fejring af 14. august i Danmark.

I 2007, på 60 års dagen for Pakistan gik 3 gode venner sammen og satte sig for at prøve at samle folk med pakistansk baggrund om en fejringf af 14. august.

14. August 2007 – Bakken

Raza Mustafa, Shah Nawaz og Zahid Butt, fik samlet tankerne om en simpel fejring hvor fokus og formål var 60års dagen for Pakistans fødsel. Det endte faktisk med at blive den største samling af pakistanere nogensinde i DK.  Ca. 5.000 personer fandt vej til Bakken på dagen.

Successen blev gentaget i 2008, med endnu flere mennesker, men derefter kom 14. august ind i periode med Ramadan hvorfor eventen ikke blev gentaget. Nogle år gik, og imellemtiden begyndte mange andre at lave forskellige events rundt omkring, og så kom ideen aldrig rigtigt op igen.

14. AUGUST GRILL
Nu har vi fået sat et team sammen om at udvikle et lidt nyt og unikt måde at lave sammenkomster på. GRILL PARTIES 🙂

Grill er dejlig nem, men for flere hunderede mennesker bliver det en anelse kompliceret. Man kan nemlig ikke bare lave en masse grill på forhånd og så bare dele ud. Grill oplevelsen handler i høj grad om selve grill processen som man skal være en del af, enten som den der griller eller den der ser på.

Nu fik vi kastet os ud i det, og således var det med glæde at vi kunne invitere først 200 personer til 14. august grill. Da billetterne blev udsolgt åbnede vi for yderligere 100 pladser.

Således kunne vi fejre 14. august grill party med knap 300 personer i Valby Parken.

KEDELIG TRADITION
Nu har det længe været en tradition til 14. august at regnen vælter ned, og vi havde fra 14 dage før eventen, fulgt vejret intenst. Vi fik vendt alt, lige fra at aflyse, flytte dato til at flytte til indendørs lokation osv. rigtige mange gange frem/tilbage. Terningerne blev kastet i luften mange gange.

Dagene før skiftede alle de vejrudsigter vi fulgte, til at være lidt regn, men egentlig ok. De smule dråber var ikke noget der afskrækkede os. Derfor blev det besluttet at gennemføre som planlagt.

Dagen startede egentligt ganske fint, hvor det meste af forberedelserne med kørsel, udstyr, mandskab, grill produktion etc. gik som planlagt.

Det var en kamp, fordi vi har kun ganske få timer tidligt på dagen til at få alt udstyr, mad osv. fragtet ind, og begynde klargøring inden alle deltagerne begynder at vælte ind. Sådan er det.

Da vi nåede til maden ca. kl 13.00 så startede madudleveringen egentlig fint, men vi fandt hurtigt ud af at hvor vi havde forbedret selve madproduktionen havde vi ikke set en flaskehals komme i selve serveringsdelen – så den står for skud til næste gang.

  • Så fik vi den første regnskylle, men folk blev stående og siddende hvor de var. Selv maden var igang
  • Den anden skylle fik folk til at søge ly i teltene eller under bordene 🙂
  • Den tredie og sidste skylle fik flere folk til at give op og forlade eventen. Jeg vil tror at vi mistede måske 100 personer på regnen

Efter det kom der ikke mere, og værterne kunne færdiggøre nogle af de aktiviteter som der var planlagt – dog under begrænset forhold.

Men vi fik givet alle gavekortene og præmierne, og alt ialt var det under forholdene fint med de aktiviteter der lykkedes.

Det blev også til lidt tarana, naat og en smule live sang, hvilket var ganske fint og hyggeligt.
Alt ialt en dag hvor vi fik lov til at hygge sammen, men som desværre grundet regning ikke blev perfekt.

Vi har lært en del, og det kommer vi til at bruge fremafrettet.

For nu vil jeg sige tak for jeres opbakning, og jeg håber og glæder mig til at se jer alle igen til næste store sammenkomst.