BRIDGEWALKING

BRIDGEWALKING


Følg os på Facebook

Følg os på Facebook

(billederne er nederst på siden her)

DAPAK – BRIDGEWALKING 7.06.2021
Så kom dagen hvor vi skulle ud gå en tur på den gamle Lillebæltsbro, som er en af kun 4 Bridgewalking broer i hele verden lige pt.

10stk blev det i denne omgang med en blandet gruppe af lidt af hvert – dog kun folk med Pakistansk baggrund.
Ikke alle ønsker offentlige billeder, så det er begrænset i denne omgang

Dagen startede med at mødes og lave lidt carpool, fordi det ville være tåbeligt at betale bro/bensin for 10 halvfyldte biler. Det var en 2 timers tur med en bro imellem, så det koster lidt.

PRESSET SCHEDULE
Starten blev ok, men undertegnet var lidt presset fordi tiden var næsten ved at løbe fra mig, og derfor nåede jeg ikke at tanke op. Og nu for at være ærlig, så var det fordi det endte med en masse hyggesnak på pladsen og alt om optankning blev glemt 🙂

Schedule var stram, så vi aftalte ikke at stoppe undervejs for hverken det ene eller det andet. Vi kom afsted til tiden, og undervejs så lagde jeg mig lidt bagerste i kortegen, så kunne jeg snige mig forbi en tankstation.

Det gjorde jeg og Qaiser udnyttede det lidt og hentede IS – ved ikke hvor han fik ideen fra.

VIGTIGT AT DELE OPLEVELSER SAMMEN
Så ærlig og reelle som vi er nu engang, så blev billedet med isen delt til de andre i gruppen, fordi vi tænkte at når nu de ikke kunne stoppe for is, så kunne de i det mindste nyde synet af os spise en is. Så var de ligesom en del af oplevelsen også.

Det er der nok lidt delte meninger omkring. Men den smagte sgu godt alligevel !

BEKLÆDNING OG SECURITY
Vi ankom til tiden og efter de sædvanlig kontrol af billetter og coronastuff blev vi sendt til påklædning og security gennemgang. De der heldragter vi fik på, var i virkeligheden ret tynde, så jeg forstod ikke helt hvad mening med dem var, men jeg fik da vist en lidt stor størrelser på, og hoppede lidt rundt om en Teletubbi.

Vi blev strippet for alle løse genstande som mobiler, medicin og hvad der ellers måtte være i farezone for at falde ned.

Efter en kort gennemgang og secirty briefing, så var vi godt på vej.

OP OG OP
En lille tur igennem skoven, en flok Teletubiies på rædder og række, og vi landede ved fødderne af broen. Den første del var bare stejl op af en række trapper. Det var dog ikke så slemt som det så ud som om, og vi var hurtige på toppen, hvor turen blev en lige strækning.

STI MED SIKKERHED
Ved siden af broens øverst del, havde man anlagt en lille metalsti til netop Bridgwaling. Et simpel men fint fungerende sikkerhedsstem hvor vi blev hægtet fast hele vejen, var en indbygget del af stien som gik på begge sider af broen.

GODE HISTORIER
Guiden skulle ikke alene varetage sikkerhed, men fik også fortalt os en masse om landskabet og en masse historie omkring bygning af broen, materialer osv.

Interessant at høre de mange historier, og mange sjove indslag deri også.

GODE UDSIGTER OG MARSVIN
Desværre kunne vi jo så ikke tage billeder, for der var godt nok nogle fede udsigter undervejs.

Marsvinet (delfin familien) er faktisk meget tilstede her i Lillebælt, hvor de ofte på bridgwalking-ture tydeligt kan se mange. Men denne gang var der dog ikke andet end 2-3 stykker som ville vise sig lidt for os. Men god oplevelse alligevel at opleve en marsvin mor med en baby.

DET BEVÆGEDE SIG
*Broen er jo i drift og når der kommer de store godstog, så blev det lidt spændende fordi broen er bygget så den bevæger sig meget sig frem/tilbage.

ALT I ALT
Vejret var perfekt. Hverken for varmt eller for koldt, og selv vinden var løjet af det vi skulle op.

Det var ganske fint at kunne være på et sted på en bro hvor man normalt ikke få lov til at vade rundt, og der var ganske fint med lidt historisk indblik i både bro og omgivelser.

Jeg vil dog også sige at vi måske havde overvurderet højden og havde måske forventet at komme meget højere oppe, men den gamle Lillebæltsbro er bare ikke så højt som de andre er herhjemme. Derudover var det var ret kedeligt ikke at kunne tage billeder.

Man kunne godt have etableret en form for fastbinding af telefon eller kamera eller lign.

DAPAK EKSPEDITIONEN
Er en blandet gruppe af etniske danskere og danskere med pakistansk baggrund, som udforsker både Pakistan og Danmark.

Vi har længerevarende ture til naturområder i både Pakistan og Danmark, men vi har også korte udflugter og aktiviteter som denne.

Vi har været i Pakistan i bjergene, på Bornholm i naturen og haft et hav af udflugter til natur, byer og vandreture.