Gilgit : Kamal og sneleoparden Leo

Sneleoparden Leo, blev reddet som en 7 ugers forældreløs unge af Kamal. Kamal er inspektør i Gilgit Baltistan Wildlife Department. De tilbragte 16 måneder sammen, og udviklede et meget tæt venskab. Her er Leos historie – fortalt af Kamal.

Da jeg reddede ham, var han meget syg og afkræftet. Han havde dårlig mave, så jeg fodrede ham med små stykker rå lever, lidt gedemælk og sirup. Allerede dagen efter var hans mave i forbedring, og på få dage gik han fra 800 gram til 25 kg.

Vi endte med at tilbringe 16 måneder sammen, og blev tæt knyttet til hinanden. Et venskab blev skabt, og måske så Leo mig også som en forældre. Vi legede meget sammen, og han viste aldrig tegn på aggression. I begyndelsen var han hjemme hos mig, derefter blev han overført til en park og derfra til Naltar. Jeg var sammen med ham under hele hans ophold i Pakistan. Til sidst i 2005 blev han fløjet til Bronx Zoo i USA, via et samarbejde mellem WCS, USAs udenrigsministerium og Pakistans regering. Leo bor stadig i Himalayan Highlands del af Bronx Zoo, og har selv fået afkom.

Du kan se Leo i Bronx Zoo her


Der er også skrevet en bog baseret på Leos historie. “Leo, sneleoparden: Den sande historie om en fantastisk redning”, Skrevet af Craig Hatkoff, Isabella Hatkoff og Juliana Hatkoff.
https://imgcdn.saxo.com/_9780545229272/0x500
Få Leo the Snow Leopard af Juliana Hatkoff som Hardback bog på engelsk (saxo.com)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *